top of page
Lisa%20Nepal%203_edited.jpg

Loopbaanbegeleiding

Je voelt je gestresseerd en futloos door je werk. Wat kan je hieraan doen? Hoe krijg je meer voldoening en plezier in je job? Hoe vind je een beter evenwicht tussen werk en privéleven?  Welk werk past er écht bij jou? Is het tijd voor iets anders of blijf je beter. Hoe kan je al je talenten beter benutten in je job? Welke richting ga je best uit?


De groei en verandering liggen hier vooral op het vlak van je persoonlijke  loopbaanvraag.

Ik begeleid je deskundig in deze stapsgewijze en resultaatgerichte aanpak voor het maken van een goede loopbaankeuze of loopbaanbeslissing. Voor loopbaanbegeleiding kan je gebruik maken van loopbaancheques via de VDAB.

We starten met 'het nu' : je huidige werksituatie, de ervaren werkdruk, de stress en het belang van het evenwicht tussen werk en privé. Ook het nagaan van de voldoening, het plezier en de uitdagingen die je in je werk vindt, zijn uitermate belangrijk.


Om te kijken welk richting je uit wilt, doorlopen we via zelfreflectie wat voor jou belangrijk is in je job op vlak van waarden, interesses en drijfveren. Samengevat: “Wat geeft je zin in je werk?” -  “Wat motiveert je?” - “Wat bezorgt je échte arbeidsvreugde?”


Daarnaast ontdek je je eigen talenten en competenties en leer je hoe je ze beter kan inzetten. Welke zijn je werkstijlen en ook, welke mogelijke valkuilen betekenen deze?  Waar ben je goed in en wat betekenen deze competenties in jouw job?

Via de Japanse filosofie van IKIGAI : ‘wat doe ik graag, wat kan ik goed, waarmee kan ik een meerwaarde betekenen en waar word ik voor betaald’, krijg je zicht op een nieuw, professioneel doel. 


Dit doel bereik je via je persoonlijk ontwikkelings- en actieplan (POP) waarin je schrijft wat je wilt bereiken op werkvlak en hoe je dat gaat doen.

Doelstelling van deze coaching is, met wetenschappelijk onderbouwde methodieken, samen met jou te bouwen aan een duurzaam traject. Zo ervaar jij een langdurig werkgeluk. 


Ik werk onder het mandaat van UPENDI, een loopbaancentrum dat erkend is door de Vlaamse Overheid - https://www.upendi.be

Hieronder vind je meer informatie over de loopbaancheques om loopbaanbegeleiding te volgen.

LOOPBAANBEGELEIDING: Services
IMG_20191019_094419_edited_edited.jpg

FAQ - Loopbaancheques

LOOPBAANBEGELEIDING: FAQ

Heb ik recht op loopbaancheques ?

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel. 

  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.

  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.

  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

  • Interessant om te weten: als je tijdelijk economisch werkloos bent, heb je ook recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet. 

Hoeveel loopbaancheques kan ik bestellen en hoeveel kosten ze ?

Elke 6 jaar heb je recht op twee loopbaancheques : een eerste voor 4 uur begeleiding en, na afloop van deze sessies, een tweede cheque voor 3 uur. De twee cheques worden dus niet samen, maar na elkaar besteld.


Ofwel neem je het ganse traject van 7 uur ineens op, ofwel eens 3 uur en daarna 4 uur met een tussenpauze. 

Zelf betaal je € 80 euro voor deze 7 uur loopbaanbegeleiding, dankzij de tussenkomst van de Vlaamse Overheid. 

Hoe bestel ik de loopbaancheques ?

Belangrijk om weten : loopbaancheques zijn niet fiscaal aftrekbaar. 

Ik heb loopbaancheques besteld, wat nu ?

Heb je recht op loopbaancheques, dan krijg je van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor je persoonlijk aandeel van 40 euro via mail of post. Na betaling ontvang je binnen de 6 werkdagen je digitale loopbaancheque van Edenred via mail. ​Bezorg deze via mail aan mij, En Ruta, als jouw loopbaancoach.

LOOPBAANBEGELEIDING: Pro Gallery
bottom of page