top of page

Nuttige links

Informatie, tips & tricks over stress, ontspanning, work-life balance, voeding, ...

Belg is minder tevreden op het werk

door coronacrisis:

 op de 10 kijkt uit naar nieuwe job

Belgen zijn minder tevreden over hun werk sinds de uitbraak van de coronacrisis. Dat blijkt uit een studie van KU Leuven en interimbedrijf Tempo-Team. Werknemers zijn onder andere minder optimitisch over hun job, hebben minder werkplezier en geven aan dat hun relatie met collega's verslechterd is. 10 procent van de bevraagden kijkt zelfs uit naar een nieuwe job. Dat is een bijzonder hoog percentage, volgens professor arbeidsmotivatie Anja Van den Broeck. "Het gaat om een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar."

Wandering TravelerGeluksdriehoek : 

Vijfstappenplan

voor problemen

Stapelen problemen zich weleens op? Zie je door de bomen soms het bos niet meer? Een probleem heeft de vervelende eigenschap dat het groter kan worden in je hoofd. Maar je kan het weer doen krimpen door het onder ogen te komen. En er actief mee aan de slag te gaan.  We gaan het probleem van dichterbij bekijken: wat geeft je stress, spanning …?  Als je de oorzaak kent, kan je het misschien wel aanpakken! Je deelt het op in stukjes en zoekt voor elk stukje een oplossing.  Dat is een heel effectieve manier om met problemen om te gaan.  Opgelet: je kan niet alle problemen oplossen door ze te analyseren. Er zijn situaties waar je geen controle over hebt: ziek worden of een tegenslag hebben, zoals niet op vakantie kunnen door de coronacrisis. Dan moet je daar op een andere manier mee om. Klik via de knop hieronder door naar de oefening:  Emoties? Leer ze toe te laten!.

Copy%20of%206288dcc5-b9bf-4ff1-aa14-853d

Solliciteren na een burn-out

Je bent hersteld van een burn-out en wilt graag weer aan de slag. Bij een nieuwe werkgever wel te verstaan. Hoe pak je zo’n sollicitatie aan? En wat vertel je wel of niet over je burn-out tijdens een sollicitatiegesprek?     
Dit artikel vol tips helpt je met jouw sollicitatie na een burn-out.

Online Class
NUTTIGE LINKS: News and Tips
bottom of page